Tarih: 11.12.2023 20:40
Hangi Balıklar Hangi Mevsimlerde Yeni Gelin Beraber İnceleyelim..
Hangi Ayda Hangi Balık Yenir?
Balık, mevsiminde tüketilmesi gereken bir besindir. Her ne kadar dondurucuda ya da konserve olarak muhafaza edilse de en iyi balık lezzetini tam mevsiminde alabilirsiniz. Sağlıklı bir beslenme düzeni ve yaşam için; uzmanlar haftada 2 defa balık tüketilmesini önermekte. Tüketilecek balıkların ise bol yeşillik ile beraber sunulması tavsiye ediliyor. Kızartma yerine buğulama ya da ızgara pişirme yöntemini daha sağlıklı bulurlar. Balığın besin değerini kaybetmeden yenmesi için pişirme yöntemine ve tüketilecek mevsimine dikkat etmelisiniz.
Bu konuda sizlere beslenme rehberi olmak adına bir yazı hazırladık. Şimdi bulunduğunuz bu sayfada sizler için balık mevsimi takvimi düzenlendi. Satırlarda yer alan balık yeme mevsimi bilgileri ile en taze balıkları tam zamanında yiyebilirsiniz!
OCAK: Uskumru, Lüfer, Palamut, İstavrit, Tekir, Kefal, Kırlangıç
ŞUBAT: Kalkan, Hamsi, İzmarit
MART: Mezgit, Levrek, Kalkan, Yayın
NİSAN: Barbun, Mercan
MAYIS: Mercan, İzmarit, Barbun, Tekir, Bil balığı
HAZİRAN: Sardalya, Orkinos, Akya Balığı, Kaya balığı
TEMMUZ: Sardalya, Trança, Akya balığı
AGUSTOS: Orkinos, Sarıkanat
EYLÜL: Lüfer, Kolyoz, Barbun, Çipura, Uskumru
EKİM: Palamut, Lüfer, Kılıç, Levrek, Sardalya, Orfoz
KASIM: Lüfer, Tekir, Torik, Uskumru, Sazan
ARALIK: Uskumru, Torik, Hamsi
Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bilgi paylaştıkça çoğalır ve güzelleşir. Diğer blog yazılarımıza göz atmayı unutmayın. Rastgele..
AV DÜNYAM